PMU Eurotiercé review en alles over de Franse PMU

Op deze pagina vind je heel wat nuttige informatie over PMU Eurotiercé en de Franse PMU. Eurotiercé is de enige Belgische site die het volledige PMU-sportsbook aanbiedt. Je kunt er zowel wedden op paardenraces als op vele andere sporten.

Hieronder vind je een overzicht:

EurotiercéOmschrijvingRegistreer je
AanbodFranse en Belgische paardenrennen, voetbal, tennis, basketbal en nog veel meer sporten
BetaalmethodenBancontact, ING, KBC Online, PaysafeCard, Sofort Banking, bankoverschrijving
Mobiel weddenGeen mobiele app en geen mobiele website
Soorten weddenschappenTiercé, Quinté, Quarté, Simle, Tick 5,…
eurotierce pmu

Aanbod Eurotiercé

Het aanbod op vlak van paardenraces is vergelijkbaar met het aanbod met dat van de Franse PMU. Je kunt op de website van Eurotiercé dus gokken op zowel Franse als Belgische races. Bovendien zijn er ook enorm veel mogelijkheden om te wedden: Multi, Tiercé, Quarté+, Quinté+, Trio, 2 sur 4, Simple, Tick 5, etc.

Eurotierce paardenrennen aanbod

Deze website focust zich duidelijk vooral op het aanbieden van paardenraces. Het overige sportaanbod is echter ook vrij uitgebreid. Vroeger kon je alleen op sporten zoals voetbal en ijshockey wedden, maar de laatste maanden zijn er nog veel andere sporten toegevoegd. Denk maar aan boksen, autosport, golf, handbal, MMA, tennis, basketbal, Amerikaans voetbal, cricket, formule 1 en rugby.

Wat is de Franse PMU?

PMU staat voor Pari Mutuel Urbain, een door de staat gecontroleerd goksysteem. De Franse PMU is een groepering van economische belangen. Het is gemaakt door de Franse verenigingen die paardenrennen organiseren. Het doel hiervan is om weddenschappen op paardenrennen te organiseren.

Het PMU-systeem is een goksysteem dat een ruime keuze biedt aan weddenschappen op paardenrennen. De meest bekende zijn de:

 • Quinté
 • Tiercé en
 • Quarté

Er zijn nog veel andere vormen van wedden op paardenrennen verschenen sinds de oprichting van PMU. Denk maar aan Quadrio, Couplé, Tic 3, 2 sur 4, Multi, Trio, enz.

Het principe van deze weddenschappen op paardenrennen is om de paarden te voorspellen die als eerste zullen aankomen bij de finish. Afhankelijk van welke vorm van gokken je op paardenrennen hebt gekozen, zul je de eerste twee, drie of vijf paarden moeten voorspellen, al dan niet in de juiste volgorde. De winsten zullen natuurlijk variëren afhankelijk van je voorspellingen en de echte resultaten van de race.

PMU Eurotierce wedden

Het geld wordt verdeeld onder de winnende gokkers na aftrek van de wettelijke afschrijvingen voor de staat en raceorganisaties. Raceorganisaties en paardeneigenaren kunnen de winsten gebruiken om beter te investeren.

De Franse PMU zorgt voor de registratie van weddenschappen in 9400 verkooppunten of op de renbanen, maar je kunt natuurlijk ook online op paarden wedden via de website van Eurotiercé.

Mobiel wedden op PMU Eurotiercé

Heel belangrijk de dag van vandaag is dat je ook op je smartphone en tablet kunt wedden op je favoriete sporten. Eurotiercé beschikt niet over een eigen app, maar je kunt wel gokken via de mobiele browser van de website. Het probleem is echter dat de website niet perfect compatibel is met mobiele apparaten. Dit betekent dat je niet vlot kunt navigeren en dat de opties en functies niet heel duidelijk worden weergegeven via je smartphone en tablet.

Op vlak van mobiel wedden op PMU Eurotiercé is er dus nog veel ruimte voor verbetering. Het is tegenwoordig enorm belangrijk dat je vlot mobiel kunt inloggen en wedden. Een mobiele app zou heel handig zijn, maar zeker ook een goed functionerende mobiele website.

Betaalmogelijkheden Eurotiercé

Als je wilt wedden op de Franse PMU of op een andere sport, dien je natuurlijk eerst geld te storten. Op de website van Eurotiercé kun je een account openen en daarna een storting doen via de volgende betaalopties:

 • Bancontact
 • ING, Belfius, KBC online
 • Sofort Banking
 • PaysafeCard
 • Bankoverschrijving
Eurotierce betaalmethoden

Deze betaalopties volstaan voor de meeste mensen, maar we missen toch nog enkele opties zoals PayPal, Neteller of Skrill. Gelukkig is het wel mogelijk om via Bancontact te betalen.

Als je een storting doet op je account, moet je er rekening mee houden dat je minstens 15 euro moet storten. Dit is het minimale vereiste bedrag.

Paardenrennen in Frankrijk

Paardenrennen is een belangrijke activiteit in Frankrijk. De eerste permanente renbaan werd in de 18de eeuw gebouwd in Frankrijk. Hieronder zetten we enkele gegevens op een rij die het belang van paardenraces in Frankrijk onderstrepen:

 • Er zijn 252 renbanen in 75 Franse departementen
 • In totaal worden er 17.000 races per jaar gehouden
 • 29.000 paarden worden getraind
 • Er zijn 45.530 paardenfokkers en
 • 10.597 paardenbezitters

Wedden op paardenrennen wordt in Frankrijk nog altijd vaak op de renbanen gedaan. Daarnaast kun je ook in sommige Franse krantenwinkels wedden op paarden. In sommige dorpen of steden zijn krantenwinkels eigenlijk cafés waar je kranten, tijdschriften, tabak en snoep kunt kopen. Daarnaast kun je er ook deelnemen aan de loterij of gokken. In andere steden in Frankrijk is het dan weer onmogelijk om in cafés op paarden te wedden.

Eigenlijk hangt het af van de gebieden en de grootte van de krantenwinkels. De Franse kiosken waar je ook iets kunt drinken, zijn een gezellige plek. In kleine dorpen is café PMU over het algemeen de ontmoetingsplaats van ouderen.

Onze mening over PMU Eurotiercé

Eurotiercé beschikt over een goede website die de laatste jaren sterk verbeterd is. Het aanbod is verder uitgebreid, vooral wat betreft sportweddenschappen. Bovendien ziet de website er ook goed uit en kun je gemakkelijk navigeren.

Wedden op de Franse PMU is zeker een aanrader. Je krijgt alle lopende paardenraces te zien, zowel in binnen- als buitenland. Ook krijg je heel veel mogelijkheden wat weddenschappen betreft. Je kunt op vrijwel alle mogelijke manieren een weddenschap plaatsen (Quinté, Tiercé, Simple, 2 sur 4, …).

Eurotierce Franse PMU

Ook de overige sporten zijn erg uitgebreid. Er zijn verschillende sporten waarop je kunt inzetten en ook verschillende soorten weddenschappen die je kunt spelen. Je kunt op Eurotiercé dus ook vlot een gokje plaatsen op je favoriete voetbal- of basketbalwedstrijd.

Het grote nadeel van Eurotiercé is dat de website niet geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten. En er is ook geen mobiele app. Dit is heel jammer voor gokkers van paardenrennen die liever mobiel inzetten. We hopen dat Eurotiercé in de nabije toekomst de nodige verbeteringen zal aanbrengen.

Voordelen EurotiercéNadelen Eurotiercé
Uitgebreid aanbod paardenrennen en andere sportenGeen app of vlotte mobiele website
Veel soorten weddenschappenBeperkte betaalmethoden
Mogelijk om met Bancontact te betalen